”Det Wallenbergägda skogsbolaget Kopparfors Skogar väljer att satsa stort på Arevos miljövänliga biostimulant.
Förra året använde man arGrow till en miljon tall- och granplantor. I år väljer man att behandla mer än dubbelt så många plantor.
– Det är en god investering, både för lönsamhet och för hållbarhet, konstaterar Lars Sängstuvall, skogschef på Kopparfors Skogar.”

Klicka här för att komma vidare till hela pressmeddelandet.

Expanderar tack vare naturens eget tillväxtmedel

”Arevo erbjuder en biostimulant som hjälper plantor att växa till sig i skogen, utan att omgivande natur påverkas negativt. Nu har företaget beviljats 11 miljoner kronor i stöd av Tillväxtverket för att bygga ut sin anläggning i Umeå.
– Det här betyder att vi kan möta den växande efterfrågan.
Inom ett år har vi kapacitet att förse den nordiska skogsbranschen.
Inom tre år kan vi täcka in hela världsmarknaden, säger Arevos vd Carl-Gustav Löf.”

Klicka här för att komma vidare till hela pressmeddelandet.

Arevo AB  har den 6 juni 2019 tilldelats SkogsElmia Innovation award Guld med motiveringen:

”arGrow granulat är en patenterad naturlig växtnäring som effektivt tas upp av plantan och kraftigt kan öka tillväxten av rötter och mykorrhiza. För att applicera arGrow utvecklades Doseraren, en tillsats till Pottiputki Planteringsrör. Doseraren levererar rätt mängd gödsel till plantorna och drivs av stångens rörelse då käftarna på planteringsverktyget öppnas. Snabbare och säkrare plantetablering är av mycket stor vikt för skogsbruket. Doseraren belönas med guld i SkogsElmias Innovation award 2019.”

Läs mer på:

https://www.elmia.se/SkogsElmia/Utmarkerlser/Innovation-Award/

Här visas från vänster; Fredrik Östlund, Torgny Näsholm och Jonas Öhlund, tre stolta representanter från Arevo efter att ha tagit emot priset.